Tuesday 4 February 2014

Κρεμώδης Σούπα με Αρακά και Πατάτες

Κρεμώδης Σούπα με Αρακά και Πατάτες



Ενδεχομένως ο τίτλος του blog να ήτανε πιο ακριβής αν είχε ονομαστεί Hungry-Working-Girl in Athens. Όταν δουλεύεις μέχρι αργά το απόγευμα αλλά σ’αρέσει το σπιτικό μαγειρεμένο φαγάκι τότε πρέπει να βρεις εύκολους, γρήγορους και υγιεινούς τρόπους να μην μένεις νηστική. Το βοδινό μπουργκινιόν μπορεί να περιμένει μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Υλικά:

  • 450gr αρακά
  • 2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες & κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μετρίου μεγέθους κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (το ελαιόλαδο δεν βοηθάει στη κρεμώδη υφή της σούπας)
  • Αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά & μόνο σε όσους αρέσουν τα πικάντικα – εναλλακτικά, το μαύρο πιπέρι φτάνει και περισσεύει)
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός & άνηθος για γαρνίρισμα
  • Νερό, ίσα ίσα να καλύπτει τα λαχανικά στην κατσαρόλα
  • 1-2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  • Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες, τον αρακά και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και τα σκεπάζουμε με νερό, ίσα ίσα να καλυφθούν. Τα βράζουμε σε μέτρια ένταση για 20-25 λεπτά, με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας απαλά και ελέγχοντας τη στάθμη του νερού.

  • Όταν η πατάτα τρυπιέται με το πιρούνι και το περισσότερο νερό έχει απορροφηθεί, αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το περιεχόμενο μέσα στο μπλέντερ με το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

  • Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με άνηθο, μαϊντανό & πιπέρι! Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο γιαούρτι.


Extra Tip:  Ταιριάζει ιδανικά με πικάντικα ή καπνιστά αλλαντικά. Εμείς το δοκιμάσαμε με Κερκυραϊκό Νούμπουλο!


Enjoy!


No comments:

Post a Comment