Thursday 27 February 2014

Η Μεταμφιεσμένη Πατατοσαλάτα

Η Μεταμφιεσμένη Πατατοσαλάτα



Μέσα στο κλίμα των ημερών σήμερα. Ή, αλλιώς, για να σας βοηθήσω να διαβάσετε πίσω από τις λέξεις, θυμάστε κάτι Μεγάλα Σάββατα, όταν ήμασταν παιδιά, που βαφτίζαμε το κόκκινο αυγό ‘παντζάρι’ και το καταβροχθίζαμε όταν δεν μας έβλεπε κανένας παρά μόνο ο Θεός; Το οποίο, βέβαια, είναι και κάπως αντιφατικό γιατί, όσο να πεις, από τον Θεό δε θα έπρεπε να το κρύψουμε κατά κύριο λόγο; Η γιαγιά μας, φαντάζομαι, θα το έπαιρνε πιο ελαφρά αν μας έπιανε μπουκωμένους με ένα πασχαλινό αυγό πίσω από το πλυσταριό.  Τι εννοείται δε σας έχει συμβεί ποτέ? Ούτε εμένα, κάποιος γνωστός γνωστού μου μου είχε πει την ιστορία ένα βράδυ που ‘βρεχε, που ‘βρεχε μονότονα! ;)

Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για μια θερμιδοβόμβα. Για μία σαλάτα που μόνο σαλάτα δεν είναι. Για μια αποκριάτικη σαλάτα. Είναι κάτι βράδια, σαν το χθεσινό, που διαδέχονται κάτι μέρες, σαν τη χθεσινή, που η ζωή δε σου αφήνει περιθώρια επιλογής και το ξέρεις καλά ότι όσο και να αντισταθείς, στο τέλος θα κάνεις γουρουνιά. Γι’αυτό, φίλοι μου, κάντε τη γουρουνιά με το κεφάλι ψηλά και αφήστε την ψυχολογία του ηττημένου για μια άλλη μέρα, κάπου μακρυά στο μέλλον, λογικά την μέρα που οι αιματολογικές εξετάσεις θα δείξουν ανεβασμένα τριγλυκερίδια και χοληστερίνη. Μέχρι τότε, ξεσαλώστε! Στη τελική, απόκριες έχουμε, κούλουμα έρχονται, αποθηκεύστε λίγο λίπος!


Υλικά:

·          6 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε 3 κομμάτια έκαστη
·          4 χωριάτικα λουκάνικου κοτόπουλου, κομμένα σε χοντρές φέτες
·          1 κόκκινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε χοντρές λωρίδες

Για τη σως:

·          3 κ.σ. μαγιονέζα
·          2 κ.σ μουστάρδα
·          3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
·          1 κ.κ. ξύδι βαλσάμικο (εγώ έχω ένα με μέλι, θεσπέσιο)
·          1 χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός
·          1 πρέζα πάπρικα
·          Αλάτι & πιπέρι, κατά βούληση


Οδηγίες:

·          Βάζουμε τις πατάτες σε νερό που κοχλάζει για 10’-15’, ανάλογα πόσο βρασμένες τις θέλουμε στο τέλος. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και βράζουμε όλα τα υλικά για άλλα 10’.
·          Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σως.
·          Στραγγίζουμε πατάτες, λουκάνικα και πιπεριές και τις αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα. Ναι, τα μπολάκια μας μάραναν τώρα, λες και δεν έχουμε ήδη πέσει πολύ χαμηλά, το μικρό πιάτο θα μας σώσει! Ρίχνουμε από πάνω και τη σως και όλα είναι έτοιμα!

Tip: Φροντίστε να ετοιμάσετε τη σως αφού θα έχουν βράσει τα «σαλατικά» διότι υπάρχει πάρα πολύ υψηλό ρίσκο να τη φάτε με ένα κουταλάκι σκέτη!




Enjoy!

2 comments:

  1. Τη γουρουνιά τη κάνω πάντα με το κεφάλι ψηλά!!!! χαχαχαχα τέτοια απόλαυση να πάει χαμένη?? ΝΟ no no no. Ενδιαφέρουσα άποψη τη πατατοσαλάτας αλλά και της σως!! ;) Καλώς σε βρήκα. Ελεάνα

    ReplyDelete
  2. Έχω διαβάσει μονοκοπανιά όόόόόλο το blog σου και σκοπεύω να συνεχίσω στον ίδιο μοτίβο! Ομολογουμένως πιάνουν τα χέρια σου! Καλώς βρεθήκαμε, λοιπόν, και να έχουμε πάντα δημιουργικότητα, όρεξη & φαντασία! :)

    ReplyDelete