Friday 7 February 2014

Πικάντικα Μπουτάκια Κοτόπουλου με Παπαρδέλες


Πικάντικα Μπουτάκια Κοτόπουλου με Παπαρδέλες





Υλικά: 

·         5 μπουτάκια κοτόπουλου
·         4 κ.σ. ελαιόλαδο (ή 2 κουταλιές βούτυρο)
·         1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
·         500 γρ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ( ή μια κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια)
·         Έναν κύβο ζωμού κότας knorr
·         1 γεμάτο ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
·         1 μέτριου μεγέθους κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
·         1 ξύλο κανέλας
·         2-3 ξυλάκια γαρύφαλλου
·         ½ πρέζα μοσκοκάρυδο
·         250 γρ. παπαρδέλες
·         αλάτι, πιπέρι
·         τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)





Οδηγίες:

  • Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα μπουτάκια σε δυνατή ένταση μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’-2’ μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε 2-3 φορές και πριν προλάβει να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ ρίχνουμε το κύβο knorr, τις ντομάτες και τον πελτέ. Χαμηλώνουμε τη ένταση και αφήνουμε 30’ περίπου μέχρι να μαγειρευτούν τα μπουτάκια και να δέσει η σάλτσα.
  • Παράλληλα βράζουμε τις παπαρδέλες, τις σουρώνουμε και ανάλογα με το πόσο ελαφρύ θέλουμε το πιάτο μας, είτε τις ρίχνουμε απευθείας μέσα στη σάλτσα με τα μπουτάκι είτε τα ανακατεύουμε με λάδι ή βούτυρο και τα σερβίρουμε πρώτα, απλώνοντας από πάνω τη σάλτσα. 
  • Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και είναι άψογο!



Enjoy!




No comments:

Post a Comment