Wednesday 2 April 2014

Σάλτσες Castilioni



Ένα βαζάκι άδειο & ένα ακόμα στη σειρά που δεν το βλέπω να μένει γεμάτο για πολλές μέρες ακόμα.

Αν έπρεπε να δώσω μόνο μια απάντηση στην ερώτηση τί αγάπησες περισσότερο σε αυτήν την πόλη όταν πρωτοήρθες, αυτή η απάντηση θα ερχόταν στο μυαλό μου αυτομάτως οπτικοποιημένη. Απλή, καθαρή και λουσμένη στο Αττικό φως. Χρονικά θα ήταν τοποθετημένη κάπου ανάμεσα σε άνοιξη και πρώιμο καλοκαίρι. Στις μέρες εκείνες που οι αμυγδαλιές και οι βουκαμβίλιες είναι φορτωμένες λευκά και ροζ μπουμπούκια, ο ήλιος λάμπει ζεστός αλλά όχι καυτός μέχρι αργά το απόγευμα, οι άνθρωποι ντύνονται πολύχρωμα και ανάλαφρα και δεν μαζεύονται στα σπίτια τους μέχρι αργά το βράδυ. Ο αέρας που εισπνέουμε έχει κάτι το καινούριο μα και γνώριμο συνάμα. Οι αλλεργίες στο ζενίθ αλλά εμείς επιμένουμε, εκεί, συνέχεια, δίπλα σε δέντρα και ανάμεσα σε λουλούδια να περιδιαβαίνουμε, εισπνέοντας τη γύρη και τρίβοντας τα κόκκινα μάτια. 

Και μέσα σε αυτό το νωχελικό τοπίο, εγώ ανακάλυπτα ένα νέο κόσμο, γοητευτικό και ταξιδιάρικο, ανάμεσα σε γεύσεις και μυρωδιές. Μαγαζιά μικρά και μεγάλα, μπακάλικα παραδοσιακά και μοντέρνα, σε μεγάλους θορυβώδεις δρόμους και σε στενά κρυμμένα σοκάκια, προϊόντα τοπικά και παραγωγοί από κάθε άκρη της Ελλάδας, συνδυασμοί πρωτότυποι και ευφάνταστοι, μεράκι και όρεξη χωρίς όρια και περιορισμούς, μακρυά από κρίσεις.

Μετά ήρθαν και οι εκθέσεις. Και οι γαστρονομικοί περίπατοι. Και οι γευσιγνωσίες. Και τα σεμινάρια. Και πολλά άλλα που κατέληγαν με εμένα φορτωμένη καλούδια σε σακούλες να κάνω πειραματισμούς, αργά τα βράδια και κάτι ράθυμα μεσημέρια Κυριακής, σε μια κουζίνα με ασφυκτικά γεμάτα ντουλάπια και με ένα μυαλό σε συνεχή εγρήγορση να κατεβάζει ιδέες. Έχω και αχαλίνωτη φαντασία, δεν ήθελε και πολύ.

Σε μία τέτοια έκθεση πήγα το Σάββατο, στην Τεχνόπολη. Στη 2η Παγκρήτια Έκθεση "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση". Φορτώθηκα καλούδια, όπως ήταν ανεμενόμενο, με καταναλωτική μανία. Και κάπως έτσι ήρθε στο μυαλό μου η ιδέα αυτής της στήλης. Γιατί να μη μοιράζομαι μαζί σας όλα αυτά που ανακαλύπτω; 

Δε θα πολυλογήσω άλλο για σήμερα, παρά μόνο θα εγκαινιάσω τη στήλη με μία από τις πολλές ανακαλύψεις που έκανα το Σάββατο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, πολλές άλλες, όρεξη να έχω και να έχετε. Μόνο θα σας προτείνω να δοκιμάσετε τις σάλτσες Castilioni, παραδοσιακές συνταγές με αγνά, φρέσκα υλικά πρώτης ποιότητας, παστεριωμένα χωρίς μηχανικά μέσα, με προσήλωση στην Κρητική παράδοση. Το ευχάριστο είναι ότι μπορείτε να τα βρείτε και στην Αθήνα, σε επιλεγμένα καταστήματα.

Στο www.castilioni.com θα βρείτε όλα όσα ψάχνετε και θα λύσετε κάθε απορία σας.

Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε. :) 





9 comments:

  1. μμμμμμμμμ τι να σου πώ τώρα εγώ.. Να μιλήσω για τη Κρήτη.. Περιττό!! Να σου πώ πως σε ζηλεύω και θα ήθελα να πάω και εγώ στην έκθεση.. Το καταλαβαίνεις!! :)) Μεγιά η καινούργια σου στήλη! και όταν βλέπεις ότι δε το βολεύεις μόνη σου το πιατάκι, ευχαρίστως... :p Σου έχω ιδέα!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπάω Κρήτη και τους ανθρώπους της, τρελένομαι για τη κουζίνα της και για τα τοπικά προϊόντα της. Νομίζω θα αποτελεί μεγάλο κομμάτι αυτής της στήλης :) Για όσες εκθέσεις λείπεις, θα στις φέρνω εγώ μέσα στο σπίτι σου από δω!! :)

      Delete
  2. Πολλές καλημέρες! Μόνο καλό ποδαρικό μπορεί να κάνει η Κρήτη με την τεράστια παράδοσή της!
    Είναι στη σειρά πολλές ακόμα προτάσεις, ανυπομονώ να τις μοιραστώ με όλους σας!
    :*

    ReplyDelete
  3. Με γεια η καινούρια στήλη! Το ξεκίνημα πολύ καλό!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ! Θα συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά :)

      Delete
  4. Την περίμενα με αγωνία αυτή τη στήλη εδώ και καιρό!
    Δώσε προτάσεις στο λαό σου!! Τρέλανέ μας!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχαχα υπάρχει ήδη αρχείο που πρέπει να να οργανωθεί και αναρτηθεί! Λίαν συντόμως!

      Φιλιά Στουπάκιιιιιιιι <3

      Delete
  5. Αγαπάμε Κρήτη και τις αναρτήσεις σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι πολύ, ευχαριστώ! :) Έπεται συνέχεια, stay tuned!

      Delete