Sunday 4 May 2014

Ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε Μαρμελάδα Πορτοκάλι & Baby Πατάτες στο φούρνο




Αχ, χειμώνα σας άφησα, καλοκαίρι σας ξαναβρίσκω! Εντάξει, έχουν περάσει μόλις 5-6 μέρες αλλά θα έπρεπε να είχατε ήδη αντιληφθεί τη φυσική ροπή μου προς τις δραματικές εισαγωγές εδώ και καιρό. Για να μη συνυπολογίσω και τον αλλόφρονα καιρό, ο οποίος είναι ξεκάθαρα σύμμαχος μου...να, σαν χτες θυμάμαι που σας έφτιαχνα σκεπαστή τάρτα φράουλας και έξω από το παραθύρι μου πέρασε ο Νώε και τον τράταρα ένα κομματάκι τάρτα, κρίμα ήταν ο άνθρωπος, ολόκληρη μαούνα έιχε να κουμαντάρει μέσα στον κατακλυσμό, κι αν δε με γέλασαν τα μάτια μου, την είχε παραφορτώσει κιόλας.

Ενώ σήμερα, χαρά θεού. Γαλάζιος ουρανός, ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λέλουδα ανθίζουν και εγώ μπορώ να συνεχίσω να λέω κλισέ ατάκες μέχρι να βρεθεί ένας άνθρωπος να με βοηθήσει να διώξω αυτή τη δεκαοχτούρα που κατασκηνώνει κάθε πρωί στο μπαλκόνι μου και ξυπνάω βλέποντας όνειρο ότι μου επιτίθενται τα πουλιά του Χίτσκοκ και τα angry birds της Rovio Entertainment ταυτόχρονα. Ας την διώξει και δικαστικά αν χρειαστεί, αρκεί να τη διώξει, ποια είμαι εγώ να κρίνω άλλωστε; 

Σε άλλα νέα, έχω πολύ δυνατές δικαιολογίες για την απουσία μου, τις οποίες θα σας μεταφέρω σε τίτλους προς το παρόν, καθώς είναι ήδη στα σκαριά πλήρης ενημερωτική ανάρτηση εντός των επομένων ημερών. Το Food4Good φαντάζομαι θα το γνωρίζετε ήδη οι περισσότεροι. Βέβαια, και να μη το γνωρίζετε, είναι δεδομένο ότι θα το μάθετε στο κοντινό μέλλον, μιας και όταν μια ομάδα συγκροτείται για σκοπό φιλανθρωπικό και με γνώμονα το μεράκι, το ταλέντο και την αγάπη για την δημιουργία και την προσφορά, το αποτέλεσμα ειναι μαγικό, ανθεκτικό στο χρόνο και τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα. Το Σάββατο, λοιπόν, στις 03.05, τα υπέροχα κορίτσια του Food4Good μου έκαναν την μεγάλη τιμή να συμμετέχω κι γω σε ένα event τους, για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο της LIFO, που θα βρείτε εδώ, αλλά και από το Hungry Girl εντός των ημερών με πολλές φωτογραφίες από τα παρασκήνια ;) Ένα θα σας πω μόνο και μετά θα σωπάσω. Έψησα 70 μερίδες cupcakes και ένα κέικ, του οποίου τη συνταγή θα σας δώσω λίαν συντόμως! Εμπειρία κουραστική μα και ανεκτίμητη συνάμα!

Στα δικά μας φαγοπότια τώρα, έχουμε Κυριακάτικο μαγείρεμα υπερπαραγωγή μέσα στην απλότητα του! Ένα πιάτο ιδιαίτερο, σχετικά εύκολο και τόσο νόστιμο που θα σας ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει! 




Υλικά:

2 φιλέτα ψαρονέφρι (ζητήστε στο κρεοπωλείο να σας τα κόψουν για φούρνο)
2 κ.σ μέλι
1 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
1 πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα του
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι & πιπέρι
1 kg baby πατάτες, κομμένες στη μέση με τη φλούδα τους




Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τα φιλέτα μας και τα στραγγίζουμε. 

Σε ένα βαθύ μπωλ, ανακατεύουμε το μέλι, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα φύλλα δάφνης και το αλατοπίπερο και βυθίζουμε μέσα τα φιλέτα μας, να καλυφθούν ολόκληρα από τη μαρινάδα. 

Σκεπάζουμε τη μαρινάδα μας και τη αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, αν και καλό θα ήταν να την αφήσουμε όλο το βράδυ. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C, αφαιρούμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα αφήνουμε σε ένα πιάτο ξεχωριστά και σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε καλά τις baby πατάτες με τη μαρινάδα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μη κολλήσουν οι πατάτες. 

Βάζουμε το ταψί με τις πατάτες στο φούρνο για περίπου 45',  ελέγχοντας συχνά μήπως χρειάζεται νεράκι. Έν συνεχεία, τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 45' γυρνώντας τα φιλέτα μας ανά 20' και φυσικά ελέγχοντας συχνά τα υγρά στο ταψί, όπως πριν.

Enjoy!! <3

6 comments:

  1. Μπαίνει στα υπό δοκιμή για το επομένο Σαββατοκύριακο!! Θα μου επιτρέψεις μία μικρή παραλλαγή με ψήσιμο σε γάστρα εε;;
    Συγχαρητήρια και για το δρώμενο!
    Όσο για τους φτερωτούς σου εφιάλτες, εσύ κοπέλα μου θέλεις το Τέρας μας που δεν αφήνει πουλί να πλησιάσει στο μπαλκόνι!
    Καλημέρα & καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εάν αναφέρεσαι σε σκύλο με τον όρο Τέρας, ΝΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΩ!!! Μικρά, μεγάλα, σαλονιού, κυνηγητικά, τα θέλω όλα!! Λατρεύω τα σκυλάκια <3

      Εξαιρετική η ιδέα της γάστρας, θυμήσου να μου πεις εντυπώσεις!! :)

      Delete
  2. Για αυτό μετρούσες?? cupcakes μετρούσες?? :D
    Θέλω πολύ να προσπαθήσω να φτιάξω ψαρονέφρι μία φορά δείχνει πεντανόστιμο... :PP αυτή είναι η γλώσσα μου που μου έχει βγεί χιχιχιχι
    Τα υπόλοιπα θα σου τα πω όταν κάνεις τη σχετική ανάρτηση ;)
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αχ βρε Ελεάννα ξέχασα την αντίστροφη μέτρηση, τώρα το θυμήθηκα που είδα το σχόλιο σου! Αχ, αυτό το μυαλό μου :/ (όπως θα κατάλαβες, όόόόόχι δε μετράω cupcakes!! ;))

      Φτιάξε ψαρονέφρι με την πρώτη ευκαιρία!! Μιλάμε για πολύ νόστιμο και τρυφερό κομμάτι κρέατος!

      Πολλά πολλά φιλάκια :*

      Delete
  3. Δείχνει νόστιμο!Μπράβο και για τη φιλανθρωπική σας δράση,κορίτσια!

    ReplyDelete